Borba protiv prazničnog stresa

Iako je ovo period posvećen novogodišnjim radostima, nedelje pred trenutak kada će se kazaljke poklopiti može biti veoma stresan Postoje načini na koje možete da smanjite nivo stresa uz malo priprema i svesnosti.

Imajte plan

Želite da izbegnete da budete pretrpani obavezama ? Planirajte dane koji će biti posvećeni prazničnim aktivnostima od kupovine do kuvanja i dekorisanja. Napravite spisak šta će vam treba za svaku priliku, tako da ne morate da žurite i mislite o tome u poslednjem trenutku.

Ostanite zdravi

Za vreme praznika pred vama će biti brojna iskušenja da promenite način ishrane ili odustanete od vaših redovnih fitnes aktivnosti. Odstupanje od dobrih navika samo će produbiti stres i osećaj griže savesti. Naravno da možete uživati u novogodišnjim đakonijama, ali činite to sa merom.

Ne govorite „Da“ za svaki predlog

Smete da kažete ne tokom praznika. Prijatelji i saradnici će razumeti ako morate da neka od dešavanja propustite, naročito ako ometaju vaše druženje sa porodicom i porodične obaveze. Ako radite stvari za koje nemate vremena i energije to će doprineti podizanju nivoa stresa tokom praznika.

Odvojte malo vremena za sebe

Za vreme praznika mnogo mislimo na druge, pa nije teško zapostaviti sebe i sopstvene potrebe. Odvojte malo vremena za oporavak. Masaža predstavlja sjajan način da uradite nešto za sebe. Ona će vas osvežiti i podmladiti pa ćete biti spremni da nastavite sa prazničnim pripremama. Kinetico masaža toplim kamenjem je sjajan način da otopite tenziju i dubinski relaksirate mišiće. Logičan izbor je i anti stres masaža kojom ćete definitivno spustiti nivo prazničnog stresa.

Masaža Beograd

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.