Da li je anticelulit masaža dozvoljena u trudnoći ?

Žene od trenutka kada saznaju da čekaju bebu kreću u istraživanje šta smeju, a šta ne, šta su radile njihove mame, kume, drugarice… Čak i one koje žele „da slušaju same sebe i prihvate najnormalnije nastalo stanje“ svakodnevno se susreću sa mnoštvo saveta šta smeju, a šta ne, htele ili ne htele. Farbanje u trudnoći, ne korišćenje određene hrane kako beba ne bi imala takve i takve oči ili usta su samo neki od primera. Najčešće su ti saveti prepuni predrasuda, i nose sa sobom uglavnom „meni nije smetalo ali drugarici moje drugarice…“ neproverene i netačne informacije te stoga i jesu u pravu neke buduće mame što „slušaju sebe i svoje telo“. Međutim, radeći svakodnevno sa klijentelom koja je u velikom procentu ili u trudnoći ili u periodu nakon trudnoće primetili smo da neke žene malo više slušaju sebe! Pa je tako i nastala potreba da napišemo ovaj kratak tekst.

I trudnice traže anticelulit masažu

U novije vreme sa trendom negovanog života sve češće nam se javljaju trudnice koje se raspituju o anticelulit masaži. Neretko, čujemo i od osoba koje su se već porodile da su tokom trudnoće posećivale razne „profesionalne centre“ gde su imali anticelulit tretmane i zajedno sa „profesionalcima se borili protiv celulita u trudnoći!“
Možemo se složiti da je najbolji neprijatelj celulitu anticelulit masaža, ali NI SLUČAJNO U TRUDNOĆI! Anticelulit masaža, kao i drugi anticelulit tretmani, nisu preporučljivi tokom trudnoće i dojenja, jer se na taj način štetne materije izlučuju u krvotok i mleko. Masaža za trudnice sama po sebi ubrzava cirkulaciju, te s toga nije zabranjena u trudnoći, ali samo relax u kombinaciji sa antistres pokretima koju izvode edukovani terapeuti. Za tu masažu se koriste posebno izabrana ulja.

trudnica2

Saznajte koje supstance u uljima za masažu su opasne ?

Ukoliko se desi i da su buduće mame upozorene o štetnosti anticelulit masaže u trudnoći, dešava se da se odluče za samostalno utrljavanje ulja i kreme protiv celulita, pa neretko i kod nas dođu sa idejom „u redu, neka bude ta vaša masaža za trudnice samo koristite ovo moje ulje“! OPREZNO I SA TIM KREMAMA! Neki od proizvoda koji se koriste u anticelulit programu mogu da se apsorbuju u krvotok pa tako može štetno delovati na plod. Posebno kreme koje u svom sastavu sadrže RETINOL koji se povezuje sa oštećenjem sluha kod beba.

Pa kako onda da se borim protiv celulita u trudnoći?

vezbezatrudnice2

Najefikasniji način za borbu protiv celulita u trudnoći jeste kroz ishranu i vežbe. Nekim ženama, naravno, neće biti dovoljna zdravu ishranu i redovni program vežbanja. Neke će i dalje imati problema sa celulitom. Ako je to Vaš slučaj, ne očajavajte! Uživajte u trudnoći, svaka žena je u tom stanju lepa. Ima vremena, nakon porođaja i za vežbanje i anticelulit program. Razmišljajte samo u trudnoći da ne naštetite svojoj bebi, a ni sebi. Priuštite sebi relax masažu koja će Vam smanjiti bol u leđima, poboljšati san, cirkulaciju krvi i limfe i tako smanjiti oticanje ekstremiteta, pripremiti mišiće za porođaj, osloboditi od mentalnog i fizičkog umora. Nakon ove relax masaže osećaćete se lepše, odmornije i bolje i neće Vam pasti na pamet ni kilogrami koje ste dobili ni celulit, o tome ćete misliti nakon porođaja.

Vidimo se u Kineticu!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.