Mnogi terapeuti nisu mogli da učestvuju jer je bilo potrebno samo 1000 masera.

Da li je neko za masažu ? HILJADU indonežanskih masera se okupilo kako bi oborili rekord na Baliju

  • Maseri i maserke su došli iz čitave Indonezije kako bi učestvovali u pokušaju obaranja rekorda na Sanur plaži na Baliju
  • Ovim događajem oboren je rekord koji je zabeležen na Tajlandu.

 

Ovaj pokušaj obaranja rekorda na Baliju je zasigurno bio jedan od retkih pokušaja koji je potpuno oslobođen od stresa.

Hiljadu masera se okupilo iz čitave Indonezije na Sanur plaži kako bi postavili novi svetski rekord za najveću masovnu masažu ikada.

Osim hiljadu masera, učestvovalo je i hiljadu srećnika koji su bili masirani. Ležali su na prekrivačima od palmirinog lišća, uživali u ambijentu, dobili 15 min prelepe masaže i ušli u istoriju zajedno sa svojim maserima.

Opuštanje: Hiljadu masera je oborilo svetski record za najmasovniju simultanu masažu. Uspešni poduhvat se odigrao na plaza u Sanuru, Bali, Indonezija.

Opuštanje: Hiljadu masera je oborilo svetski rekord za najmasovniju simultanu masažu. Uspešni poduhvat se odigrao na plaži u Sanuru, Bali, Indonezija.

Događaj je organizovan kako bi se oborio prethodni svetski record koj su postavili masei i maserke iz Bankoka, Tajland koji su izveli 641 simultanu masažu u julu prošle godine.

Događaj je organizovan kako bi se oborio prethodni svetski record koj su postavili maseri i maserke iz Bankoka, Tajland koji su izveli 641 simultanu masažu u julu prošle godine.

 

Izazov je nosio naziv “Dva hiljade terapeutskih ruku u tradicionalnoj indonežanskoj masaži” i previđao je da masaža traja 15 min.

Izazov je nosio naziv “Dva hiljade terapeutskih ruku u tradicionalnoj indonežanskoj masaži” i previđao je da masaža traja 15 min.

Terapeuti su doputovali iz Balija,centralne i istočne Jave kako bi oborili prethodni svetski rekord koji je postavljen u julu prošle godine u Bankoku, Tajland.

Tokom obaranja svetskog rekorda na Tajlandu učestvovao je 641 maser a masaža je trajala 12 minuta.

Wayan Sudani, 38, jedan od spa terapeuta je izjavio da je učestvovanje u događaju na Baliju bila retka prilika.

Ona je rekla: “Šta više, dobili smo i sertifikate za učestvovanje u događaju. Ponosna sam jer sam deo svega toga”
Majka troje dece Ketut Kamiasih, još jedna maserka koja je uzela učešće u ovom događaju rekla je: “Veoma sam srećna što sam učestvovala i drago mi je da sam uspela da dođem”

“Mnogi terapeuti nisu mogli da učestvuju jer je bilo potrebno samo 1000 terapeuta.”

 

Hiljadu učesnika je zamoljeno da leži na strunjačama od palmirinog lišća dok sui h njihovi maseri koji su bili skladno odeveni u ljubičastu i plavu odeću masirali.

Hiljadu učesnika je zamoljeno da leži na strunjačama od palmirinog lišća dok su ih njihovi maseri koji su bili skladno odeveni u ljubičastu i plavu odeću masirali.

Maseri su došli sa Balija, centralne i istočne Jave kako bi učestvovali u obaranju rekorda.

Maseri su došli sa Balija, centralne i istočne Jave kako bi učestvovali u obaranju rekorda.

 

Mnogi terapeuti nisu mogli da učestvuju jer je bilo potrebno samo 1000 masera.

Mnogi terapeuti nisu mogli da učestvuju jer je bilo potrebno samo 1000 masera.

 

Na samom događaju, terapeuti, koji su bili obučeni u ljubičastu i plavu odeću su bili podeljeni u grupe. Svaka od devet grupa je sprovodila različiti vid tretmana.

Neki od tretmana su bili Javanižanski lulur, koji podrazumera trljanje tela, zatim Belinežanski boreh, koji podrazumeva masku za telo i tellu sulapa eppa, koji predstavlja još jednu vrstu trljanja tela.

Takođe su se koristile biljne parne kupke, tradicionalne saune, sprovodili tretmani eksfoliacije korišćenjem proteina jajeta, rituali detoksikacije i tretmani parom.

 

Russel Collins, australijanac koji je volontirao kao učesnik koga su masirali je izjavio: “Predivno je. Volim baližansku masažu.”

“U Australiji moramo da platimo 80 do 90 dolara dok u Baliju jedna masaža košta oko 30 dolara”

 

Osnivač Indonežanskog muzeja za čuvanje podataka Jaya Suprana rekla je da je događaj zapravo deo inicijative koja nosi naziv “Prelepa avantura Indonezije 2014” i da je veoma zadovoljna što je prethodni rekord sa Tajlanda oboren.

Zahvalila je i učesnicima koji su pristali da ih indonežanski terapeuti masiraju.

Izrazila je zahvalnost i terapeutima koji su učestvovali: “Uradili ste odličan posao i hvala vam za prelepe ruke.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.