Masaža Beograd: Terapija masažom i migrene

Svako ko pati od migrena zna koliko one mogu da onesposobe čoveka. Od svetlosne i zvučne osetljivosti do mučnine, simptomi koji prate ovo hronično stanje može neverovatno da onemogući normalan život. Ukoliko vi ili neko koga znate živi sa užasnim bolom migrena, može doći do olakašanja u obliku terapije masažom u Beogradu. Za mnoge ljude koji žive sa epizodama migrena, masaža može da ublaži bol i čak da smanji učestalost ovih nepodnošljivih glavobolja.

Kako se terapija masažom bori protiv migrena ?

Migrene mogu da izazovu razni faktori, što otežava pronalazak oblika lečenja koji funcioniše za svakoga ko pati od ove bolesti. Međutim, postoje uobičajene crte koje se povezuju sa nastankom migrena koje masaža može da ublaži kao što su:

  • Niži serotonin. Niži nivoi serotonina se povezuju sa migrenama. Terapija masažom može da pomogne u povećanju nivoa serotonina, ne podižući samo raspoloženje nego i oslobađajući od bola usled migrene.
  • Uklanjanje napetosti. Terapija masažom, posebno masaže glave mogu da se koriste za uklanjanje napetosti što dovodi do ublažavanja bola migrene. Ovo uklanjanje napetosti često se dešava odmah nakon sesije masaže.
  • Ublažavanje signala bola. Terapija masažom se koristi za smanjenje bola kod mnogih bolesti uključujući i migrene. Neke vrste masaže oslobađaju hemikalije koje ublažavaju bol što pomaže u smanjenju signala bola do mozga, što takođe dovodi do smanjenja količina budućih migrena.

tekst2

Iako su kliničke studije o terapiji masažom i bolu usled migrena ograničene postoje neki dokazi da masaža može da pomogne ljudima koji pate od migrena. U studiji iz 2006. godine objavljenoj u časopsisu Anali bihevioralne medicine, mala grupa od 47 ljudi sa migrenama pokazala je da oni koji su primali terapiju masažom kao deo svog lečenja su imali smanjene epizode migrena. Takođe su se izjasnili da bolje spavaju tokom nedelja kada su primali terapiju masažom.

Može li terapija masažom da pomogne kod bola od migrene?

Svaka osoba sa migrenama može da ima različite okidače koji izazivaju epizodu, zbog čega te ozbiljne glavobolje se teško predviđaju i leče. Međutim, terapija masažom u Beogradu može da bude održiva opcija za ublažavanje bolesti i poboljšanje kvaliteta života. Dobra vest je da masaža nudi mnoge druge koristi osim oslobađanja od bola, uključujući:

  • Smanjen stres, depresija i anksioznost
  • Poboljšana cikrulacija i protok kiseonika
  • Poboljšan opravak mišića i fleksibilnost zglobova
  • Pojačan imuni sistem

trenutak2

Terapija masažom može da ima pozitivan uticaj na zdravlje na razne načine, uključujući smanjenje bola i učestalost migrena. Kao i kod svake terapije, razgovaraje sa svojim lekarom o dodavanju masaže kao deo svog lečenja migrena ukoliko vam već  nije preporučio da probate masožom da umanjite bol od migrene.

Kinetico masaža Beograd terapeuti pomažu mnogim našim klijentima da smanje bol od migrene i učestalost napada. Mi vidimo kako masaža pozitivno utiče na naše klijente svakog dana, što je jedan od razloga zašto volimo ono što radimo. Ukoliko patite od migrena, dodavanje masaža može da bude rešenje za kojim ste tragali!

Rezervišite već danas i iskusite kako masaža može da poboljša vaše blagostanje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.