masaza mrsavljenje

Da li masaža može pomoći da izgubite kilograme ?

Da li vam masaža može pomoći da izgubite kilograme? Masažom obično tretiramo vašu kožu, mišiće i druga tkiva i ima različite benefite za vaš organizam. Masaža oslobađa od stresa, opušta ozleđeno tkivo, povećava fleksibilnost, pa čak i stimuliše lučenje endorfina. Smanjenje masti je već drugačija priča.

Oslobađanje od masti uz pomoć masaže

Naša tela skladišti masti u masnim ćelijama. Istraživanja su pokazala da ako redovno masirate područje u kome se prekomerno nagomilavanju masti, masne ćelije mogu biti smanjene, međutim, osim masaže u kombinaciji morate da vežbate i vodite računa o ishrani.

Limfna drenaža u redukciji težine

Limfa je tečnost u telu koja nam pomaže da se borimo protiv bolesti. Za vreme masaže limfne drenaže, njeni pokreti pomažu da se tečnost kreće po telu i da dođe do čišćenja organizma.

Masaža limfna drenaža obuhvata masažu stomaka. Ova tehnika se koristi u Franciskoj za smanjenje telesne težine, iako ne postoje istraživanja koja bi navedeno potkrepila u potpunosti. U studiji u časopisu “Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology” iz 2010. godine navodi se da su limfna drenaža, manipulacija tkivima i mehanička masaža pomogli da se smanji debljina potkožnog masnog tkiva. Iako je ovo smanjenje bilo 2mm, ne može se zaključiti da će se masažom postići značajnije smanjenje masnog tkiva ili izgubiti težina.

Smanjivanje celulita

Ako postoji prevelika akumulacija masti, najverovatnije ćete dobiti celulit. Celulit se češće nalazi u glutealnim regijama. Anticelulit masaža može pomoći da se otarasite ružnih udubljenja i nepravilnosti na koži. Pravilnom anticelulit masažom masti se distribuiraju i postaju spremnije za absorbciju od strane tela. Povećanje metabolizma takođe pomaže da se smanji količina celulita u zahvaćenim regijama.

Masaža stomaka i konstipacija

masaža stomaka i konstipacija

Masaža stomaka može pomoći da se ubrza prolaz hrane kroz digestivni trakt i može biti dopuna tretmanu konstipacije, navedeno je u pregledu objavljenom u časopisu “Journal of Bodywork and Movement Therapies” iz 2011. godine. Iako uklanjanje bilo kakve blokade ne predstavlja gubitak kilograma, masaža stomaka može pomoći da izgledate i osećate se malo bolje. Konstipacija često uzrokuje da vaš stomak izgleda naduto i otečeno, pa tretman masaže vam može pomoći da izgledate mršavije.

Takođe vredi navesti da se masaža stomaka ne preporučuje, tj. kontraindikovana je kod nekih stanja kao što su trudnoća ili ako osoba ima infekciju urinarnog trakta, visok krvni pritisak, abdominalne kile, endometrioze, inflamatornu infekciju karlice ili prolaps uterusa.

Sve u svemu, masaža može biti pomoćno sredstvo koje će pozitivno uticati na smanjenje telesne težine. Pravilna ishrana i fizička aktivnost predstavljaju najbolji način da smršate, ali ona može biti od pomoći u nekim specifičnim situacijama.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.