Masaža ublažava 5 uobičajenih tegoba tokom trudnoće

Iako trudnoća može biti jedno od najradosnijih putovanja u životu žene, ponekad ne tako radnosni simpotmi mogu da izazovu nelagodu. Umesto uklanjanja simptoma uz pomoć lekova koji mogu negativno da utiču na vaše osetljivo telo, postoji niz potpuno prirodnih alternativa uključujući prenatalnu masažu koja može biti podjednako efikasna.

trudna žena

Masaža tokom trudnoće nudi mnogo fizičkih i mentlanih koristi tokom svake faze“. Pogledajmo kako terapeutska masaža pored nekih drugih iznenađujućih tehnika može da olakša simtome trudnoće.

Masažom za trudnice protiv glavobolje

Još jedna uobičajena tegoba za vreme trudnoće, česte glavobolje mogu da se dešavaju usled promene hormona, zamora i promena šećera u krvi. Masaža za trudnice povećava cirkulaciju i poboljšava protok kiseonika do mišića, što može da smiri ove glavobolje na prirodan način – bez štetnih efekata nekih lekova.

Sa mišićima oslobođenim od napetosti, uskoro ćete se osećati preprođeno i bez glavobolja. Druga jednostavna rešenja kao što su redovno vežbanje, dovoljno odmora, povećanje unosa vode i kontrolisana ishrana, kao što je gore opisano, mogu da ublaže glavobolje. Opuštanje može takođe da ublaži glavoblje.

Ako čajevi od lavande ili kamilice ne pomažu, prenatalna masaža sigurno hoće.

Masaža za trudnice protiv grčeva

PRENATAL

Tokom prvog tromesečja, grčevi tokom trudnoće mogu da budu izazvani prilgođavanjem tela na bebu koja raste. Ovaj osećaj vučenja u stomaku može da posluži kao lagani podsetnik da se uspori. Dovoljno odmora mišića koji naporno rade kako bi podržali telo koje se menja je imperativ.

Masaža tokom trudnoće može da pomogne u sprečavanju grčeva poboljšanjem cikrulacije nutritijenata do mišiča i povećanjem njihove fleksibilnosti i zategnutosti radi bolje podrške telu koje se menja bez napora i grčeva. Uključivanje laganih redovnih vežbi i uzimanje dosta tečnosti ublažava grčeve.

Masaža za trudnice protiv umora

masaža protiv umora

Kada ste umorni, mislite da ste previše umorni da biste vežbali. Kondicija i aktivnost su neprocenjvi kada se radi o borbi protiv iscrpljenosti i nesanice. Prenatalna masaža ne samo da opušta napete mišiće nego i podiže raposloženje i nivo energije. Zapravo, masaža za trudnice stimuliše hormone „dobrog raspoloženja“ kao što su seratonin i dopamin – prirodne telesne hemikalije protiv bolova.

U međuvremenu, hormoni stresa kao što je norepinefrin i kortizol su potisnuti ostavljajući nervni sitem umirenim i opuštenim. Hormoni dobrog raspoloženja daju više energije tokom sati budnosti dok zadržavaju stanje mirne opuštenosti tako da ste u stanju lako da utonete u dublji i mirniji san noću.

Masaža za trudnice protiv otečenih zglobova

Pitate se gde su vam zglobovi nestali? Niste sami. Oko polovine svih trudnica ima oticanje zglobova tokom trudnoće. Kako se oticanje obično pogoršava kako dan odmiče, posebno kads je vruće, pokušajte da podignete svoja stopala što je češće moguće.

Potapanje otečenih nogu u gorku so ili zamotavanje u listove zelenog ili belog kupusa na kraju dana mogu da pomognu u izvlačenju zadržane tečnosti i oslobađanju od nelagode.

Masaža za trudnice može takođe da pomogne u smanjenju bola i oticanja s obzirom da poboljšava cirkulaciju i otklanjanje otrova i tečnosti u otečenim i iritiranim zglobovima.

Masaža za trudnice protiv bolova u leđima

Negde između 50-80 prosenata žena doživljava bol u leđima tokom trudnoće. Održavanje aktivnosti je važno za zadržavanje mišićnog tonusa koji podržava centar gravitacije koji se menja. Izbegavajte stajanje ili sedenje dugi vremenski period, izbegavajte visoke potpetice i održavajte dobro držanje.

Tople kupke, grejni jastučići i pakovanja leda mogu da pomognu u ublažavnaju bola. Konačno, masaža za trudnice je idealan način da se smanji napetost u predelu leđa i opuste mišići.

Trudnoća može da bude naporna za telo. Korišćenje prirodnih lekova kao što je masaža može ne samo da smanji simptome tokom trudnoće nego „može i da smanji bol tokom porođaja, da smanji dužinu porođaja i učestalost postporođajne depresije“.

Uvek imajte na umu da kažete lekaru koje simptome imate u trudnoći i pitajte ga da li Vam preporučuje masažu. Da biste se već danas bolje osećali, rezervišite termin u Kinetico salonu za profesionalnu masažu u Beogradu.

Poboljšajte rapsoloženje

Da bi se vaše telo osećalo bolje, poznato je da prenatalna masaža smanjuje stres i stabilizuje hormonske nivoe i pomaže u oslobađanju od depresije ili anksioznosti izazvanih hormonskim promenama.

masaža trudnica

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.