antistres masaza

Kako da se opustite i oslobodite tenzije relaks masažom?

Prilikom dolaska u Kinetico salon za profesionalnu masažu u Beogradu, relaks masaža, će biti prijatno iznenađenje za vas. Kroz nekoliko trenutaka naćićete se ušuškani na udobnom stolu za masažu.

Terapeut će objasniti procedure i tada bi trebalo da pitate sve ono što Vas zanima vezano za relaks masažu. Istog trenutka dobićete odgovore na sva Vaša pitanja. Sa terapeutom koji će sprovesti relaks masažu, možete razgovarati o Vašem zdravstvenom stanju ili uzrocima stresa. Pokušaćete zajedno da usaglasite tok relaks masaže i dogovorite se kojim delovima tela treba posvetiti posebnu pažnju. Ovakav pristup će u startu smanjiti nesigurnost i omogućiti Vam da se što pre opustite. Ovo je veoma važno, naročito ako ste prvi put na relaks masaži.

Pre sprovođenja relaks masaže važno je pripremiti i telo i um. Za tu priliku kreiramo tihu i smirujuću atmosferu u prostoriji za relaks masažu. Prostorija je izolovana, topla, dobro provetrena i oslobođena od stranih zvukova. Kada dođete u prostoriju za relaks masažu pozicionirate se na sto za masažu tako da bude udobno i da imate dobar oslonac. Osećaćete se bezbedno i sigurno.

Terapeut koji će sprovesti relaks masažu, prilagodiće se opuštajućoj atmosferi. Neće biti užurban, govoriće mirnim i tihim glasom. Tehniku relaks masaže činiće lagani i tečni pokreti, nikako ubrzani i grubi.

Nakon što relaks masaža počne, obim razgovora se svodi na minimum, a Vi se prepuštate potpunoj relaksaciji uz vešte ruke terapeuta, ambijentalnu muziku i prigušeno osvetljenje. Iako ovo važi za sve vrste masaža, opuštajuća atmosfera je naročito važna kod relaks masaže jer veoma doprinosi efikasnosti tretmana.

opuštanje relaks masaža

Sama tehnika relaks masaže je spora, lagana, duboka i ritmična. Prelaz između različitih vrsta pokreta za vreme relaks masaže je gotovo neprimetan. Tempo relaks masaže je konstantan, bez požurivanja. Svi pokreti mogu biti uključeni u relaks masažu, ali se nikada ne uključuju pokreti koji su previse agresivni i stimulišući, te samim tim ne dovode do preko potrebnog opuštanja.

Često ponavljamo pokrete glađenja i gnječenja dok god pod rukama ne osetimo da mišići omekšavaju i opuštaju se. Posebno se zadržavamo na mestima gde je tenzija znatno povećana, npr. na regiji ramena, gornjih leđa i donjih leđa, kao i na velikim mišićnim grupama.

Na kraju relaks masaže pokreti glađenja se posebno usporavaju što dodatno doprinosi opuštanju čitavog tela.

Po završetku relaks masaže bićete potpuno opušteni i oslobođeni od tenzije.

Samo zapamtite, u toku relaks masaže uključeni su i terapeut i Vi kao klijent. Od zajedničke komunikacije od ulaska u Kinetico salon preko obostranog prilagođavanja prijatnoj atmosferi koja vlada u prostoriji zavisi konačni efekat masaže. Treba u svakom trenutku da otvorite svoja čula i dozvolite da budete mentalno i fizički opušteni. Vidimo se u Kinetico salonu za profesionalnu masažu u Beogradu – masaža Beograd !

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.