Terapija masažom: Pet načina da se ublaži bol

Bol u svim oblicima može da umanji kvalitet života i uživanje u životu. Bilo da se radi o problemu sa mišićima, leđima, artritisom ili migrenom, stalna borba življenja sa bolom može da uzme svoj danak. Međutim, postoje načini da se prirodno umanji bol, što će omogućiti osobi da bude produktivnija, da bolje spava i da maksimalno iskoristi svoj dan.

beautiful young woman has a pain in the neck

Sledi par saveta koji pomažu da se bol prirodno umanji i preuzme kontrola nad sopstvenim životom!

 

  1. Hranite se zdravo. Visoko hranljive namirnice mogu da pomognu telu da se izbori sa bolom, često da ublaži bol izazvan upalom i drugim problemima. Neke prirodne namirnice i biljke koje mogu da smanje bol su đumbir, kurkuma, kamilica i kapsaicin (u čili ljutim paprikama).
  2. Naučite tehnike disanja i meditacije. Fokusiranje na disanje i meditiranje može da pomogne u opuštanju tela i uma, što smanjuje tenziju i stres koji mogu da povećaju bol. Ove tehnike su se koristile vekovima kao prirodni način umanjenja bola i poboljšanja zdravlja.
  3. Vežbanje. Iako neki bolovi u mišićima ili zglobovima mogu biti otežani određenim oblicima vežbanja, takođe mogu biti sjajan način da ublaže bol. Vežbanje može da poveća endorfin, prirodni lek mozga za ublažavanje bola. Čak i kratka šetnja ili plivanje mogu da budu korisni za one koji doživljavaju bol, pomažući u povećanju cirkulacije i podizući nivoe endorfina u mozgu.
  4. Smanjite toksine u svom životu. Otrovne materije kao što su alkohol i nikotin mogu zapravo da pogoršaju bol. Alkohol može da utiče na kvalitet sna, što otežava podnošenje bola. Pušenje cigareta se povezuje sa povećanim hroničnim bolom. Izbacivanje ovih toksina iz života može da ima pozitivan uticaj na nivoe bola.
  5. Terapija masažom. Jedan od glavnih razloga zašto naši klijenti dolaze u Kinetico salon za profesionalnu masažu u Beogradu je ublažavanje bola. Pre nego što zakažete masažu konsultujte se sa svojim lekarom. Masaža je efikasan prirodni način ublažavanja bola iz nekoliko ralzoga:
  • Masaža pomaže u smanjenju stresa i napetosti, opuštanju uma i tela koji se tako bolje nose sa bolom.
  • Stimulacija mišića i kože kroz masažu može da utiče na to kako nervi šalju signale za bol do mozga. Ovi signali za bol mogu da budu skrenuti ili blokirani, te se tako zapravo smanjuje doživljaj boli.
  • Kao i vežbanje, masaža može da oslobodi endorfine, telesne prirodne ublaživače bola.
  • Duboka relaksacija kroz masažu može da pomogne u boljem spavanju i smanjenju zategnutosti mišića koji doprinose bolu.
  • Masaža poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, što pomaže telu da ozdravi kako prima potrebne nutritijente i kiseonik.

pains

Ne postoji razlog da se živi sa velikim bolom kada postoje prirodna rešenje za ublažavanje bola. Terapija masažom može da bude moćni alat u smanjenju bola, čime se vraća sposobnost uživanja u životu. Naši iskusni i licencirani terapeuti mogu da rade sa vama na pronalaženju prave kombinacije tehnika masaže za najveće moguće oslobađanje od bola.

Kinetico masaža Beograd

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.