Masaža je uveliko poznata po svojim isceljivačkim svojstvima i pozitivnom uticaju na uspostavljanje prirodne ravnoteže u organizmu. Njom se uspostavlja smirenost i vraća fizička, mentalna i spiritualna energija.

Ako tražite pravi tretman za podmlađivanje ne postoji ništa bolje od masaže bambusom. Bambus je poznat po neverovatnoj različitosti vrsta. Iako je njegov izgled holistčki i blag on je jedna od najotpornijih biljaka i uspeva u najsurovijim uslovima. On simbolizuje snagu, plodnost, mladost i mir. Bambus je prepun sastojaka koji pospešuju lepotu tela, mnoge kreme u sebi sadrže neke od sastojaka iz bambusa .

Šta je masaža bambusom?

masaža bambusom

Masaža bambusom predstavlja inovativan način primene relaks masaže ili terapeutske masaže uz korišćenje zagrejanog bambusa. Posebno pripremljen štap zagrejanog bambusa se koristi prilikom prelaza preko kože čime se stvara ekstremna senzacija opuštanja i blagostanja. Masaža bambusovim štapovima je moćna preventivna terapija protiv stresa nastalog modernim načinom života. Ona Vas oslobađa mnogih fizičkih i emocionalnih problema.

 Masaža bambusom poboljšava tonus kože

Masaža bambusom beograd

Osim što oslobađa od stresa i tenzije, masaža bambusom je takođe poznata po tome što poboljšava teksturu Vaše kože.  Silicijum iz ekstrakta bambusa pomaže telu da apsorbuje potrebne minerale kao što su potasium, kalcijum i magnesium. Takođe ima anti-iritativna svojstva koja umiruju Vašu kožu kada se aplikuju direktno putem kreme ili losiona. Silicijum igra značajnu ulogu održavajući Vašu kožu i kosu zdravima. Osim ovoga u stanju je čak da olakša simptome ekcema i psorijaze. Ekstrakt bambusa sadrži antioksidanse koji pomažu da se ublaže bore.

Tehnika masaže bambusom

Masaža bambusom beograd

Masaža bambusom se obično radi organski tretiranim bambusovim štapovima različitih dužina i promera koji se zagrevaju ili se koriste na sobnoj temperature. Duži štapovi se koriste za dugačke pokrete glađenja i trljanja, dok se kraći koriste za manje, ograničene površine tela. Štapovi se mogu koristiti za sve modalitete masaže. Veruje se da je masaža bambusem drevni oblik terapije. Štapovi bambusa menjaju ruke terapeuta. Na ovaj način dobija se bolji dubinski efekat i željena jačina masaže. Terapeut drži štap i kotrlja ga preko mišića prateći pravce i tehnike koje se koriste u klasičnoj relaks ili terapeutskoj masaži. Neki terapeuti čak kombinuju elemente Šijacu, tradicionalne kineske, Thai i indijske ajurvedske tehnike sa upotrebom bambusa kako bi dobili najbolje rezultate. Masažom se obezbeđuje dobra cirkulacija, poboljšava osećanje čulnih nadražaja i dobija dubok osećaj relaksacije i smirenosti. Stimulacija tkiva bambusovim štapom pomaže u oslobađanju od tenzije putem toplote čime se poboljšava cirkulacija i oslobađaju akumulirani toksini. Gnječenjem mišića omogućava se oslobađanje tenzije i razbijaju se čvorići.

Prednosti masaže bambusom

Masaža bambusom beograd

Masaža bambusom oslobađa od bolova u vratu, ramenima i gornjoj partiji leđa. Njom se poboljšava kvalitet sna i pomaže kod insomnije.  Raščišćava um i pomaže kod depresije. Poboljšava limfnu drenažu i pomaže uklanjanju toksina iz tela. Masaža bambusom ohrabruje telo i daje mu novu snagu da zabočne proces samoisceljenja, podstičući prirodne kapacitete za ozdravljenje. Ona podstiče oslobađanje endorfine u telu, čija je glavna uloga da oslobađaju i umiruju bol.

Činjenice o masaži bambusom

Za masažu bambusom se veruje da je slična masaži vulkanskim kamenjem. Obezbeđuje isti stepen toplote i umirujući efekat kao masaža vulkanskim kamenjem, ali bez dodatnog vremena koje se mora izdvojiti za pripremu kamenova. Za bambus se veruje da tolotu zadržava mnogo duže u odnosu na kamenove. Bambusi se zagrevaju u posebnoj vreći za zagrevanje.