Masaža vulkanskim kamenjem je prvi put uvedena u Severnoj Americi početkom 90tih godina. Masaža zagrejanim kamenjem je drevna praksa lečenje. Koristila se još u starom Egiptu, Severnoj Americi i Indiji.

Šta je masaža vulkanskim kamenjem?

To je forma masaže koja ima iste principe kao regularna Švedska masaža. Jedina razlika je u korišćenju zagrejanog kamenja, za koje se smatra da otvara energetske puteve tela.

Masaža vulkanskim kamenjem je vrsta termoterapije u kojoj se kamenje postavlja na delove tela klijenta, čime se omogućava duboka manipulacija tkiva. Terapeut lagano pritiska mišiće sa obe strane tela koristeći vulkansko kamenje. Toplota kamenja pospešuje lečenje. Zagrejani kamen i terapeut postaju jedno sa ciljem da klijentu pruže izuzetno blagotvorno dejstvo.

Masaža vulkanskim kamenjem u Beogradu koju sprovode naši sertifikovani terapeuti pomaže da se mišići i meka tkiva opuste, smanji bol, poboljša cirkulacija. Ona umiruje i relaksira. Ove tvrdnje potkrepljuju i brojna istraživanja. Dokazano je da ova vrsta masaže ima pozitivno dejstvo na kardiovaskularni, limfni, mišićnoskeletni, endokrini, nervni i digestivni sistem. Masaža vrućim kamenjem prija vašem telu i predstavlja izvanredno iskustvo.